marți, 11 decembrie 2018

COMUNICAT


In cadrul Sedintei Comitetrului Director din data de 20.11.2018 au fost reluate si discutate problemele principale ale Cartierului si s-au adoptat urmatoarele Hotarari:
1.   Referitor la Procesul Verbal incheiat intre Asociatia Baneasa Lac si dl. Dan Tudorache (actualul primar al sectorului 1) si staful de campanie al PSD pentru alegerile locale diin 5 iunie 2016 care poate fi consultat aici  constatam ca desi au mai fost organizate 2 intalniri intre reprezentanti ai Asociatiei cu dl. primar Dan Tudorache si o serie de colaboratori ai dumnealui la sediul primariei S1 rezultate concrete nu s-au inregistrat.
S-a hotarat transmiterea unei scrisori adresate domnului primar Dan Tudorache prin care sa organizam o intalnire intre Asociatie si dumnealui pentru a evalua realizarea in practica a propunerilor.
2.   Referitor la modificarea liniei de autobuz 331 astfel incat sa deserveazsca si Cartierul Baneasa Lac.
Cu sprijinul unei doamnei Ioana Ene Dogioiu locatar al cartierului nostrum, la inceputul anului presedintele Asociatie dl. Catalin APOSTOL si dl. Neculai NABARJOIU au fost invitati la o discutie in Biroul domnului director general al RATB, discutie care nu s-a concretizat cu absolut nimic. Dl director general nu a dat sub nicio forma curs propunerilor noastre invocand diverse motive (exista si un raspuns scris pe care il puteti consulta aici). Pur si simplu nu a existat nici cea mai mica intentie de sprijinire a acestui demers. Primaria S1 a declinat aceasta activitate ca nefiind in competenta acesteia.
S-a hotarat reluarea cat mai urgenta a acestor demersuri mai ales ca numarul de locatari a crescut prin darea in folosinta integrala a Complexului Barcelona si a Complexului Parc Rezidence. Traficul se va ingreuna simtitor si prin deschiderea complexului Lidl si a Scolii Germane din incinta Foradex.
3.   Transforamrea locului viran in parc. Proprietarul acestui teren BNR, a comunicat ca poate pune la dispozitie acest teren numai unei Asociatii de Utilitate Publica. Asociatia Baneasa Lac nu are aceasta calitate, iar pentru a o obtine sunt necesari o serie de pasi inclusv angajarea minim a unei personae cu contract. Nu dispunem decat de suma de 5000 de lei conservata intr-un cont. Asociatia nu a efectuat cheltuieli decat strict de constiturea acesteia si raportari financiare. Incasarile nu au provenit decat din contributia de 2% din impozitul celor care au dorit sa doneze acest procent din impozitul afferent salariilor in favoarea Asociatiei.
S-a hotarat initierea demersurilor de transforamre a Asociatiei Baneasa Lac intr-o Asociatie de utilitate publica.

4.   Referitor la accesul, stationarea si abandonarea autoturismelor altor proprietari altii decat cei din cadrul Asociatiei pe strazile aferente Cartierului Baneasa Lac, s-a hotarat de urgenta initierea demersurilor privind instalarea placutelor cu stationarea interzisa cu execeptia riveranilor. Va fi solicitat sprijinul politiei locale a Sectorului 1 in situatia nerespectarii acestor indicatoare.

5.   Referitor la promovarea unui nou PUZ pe strada Nuferilor in vederea edificararii unui bloc S+P+3E+M cu incalcarea mai multor norme legale Asociatia va formula cerere de chemare in instanta a tuturor persoanelor responsabile din admnistratia locala si generala si anularea autorizatiei de constructive. Persoanele interesate care detin informatii in acest sens sau sunt vatamate in dreptul lor sunt rugate sa sprijine demersurile Asociatiei.

Presedinte Asociatia Baneasa Lac
Catalin APOSTOL


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu