Protocol incheiat cu dl. Dan Tudorache


PROCES VERBAL
Incheiat in sedinta comuna a urmatoarelor organizatii:

1.      Asociatia Baneasa Lac, reprezentata de dl. APOSTOL CATALIN, presedinte;
2.      Asociatia Casa de Ajutor Reciproc "Coeziunea Sociala", reprezentata de dl. BALAN IOSIF, presedinte;
3.      Filiala Sector 1 a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, reprezentata de dl. CREANGA SORIN, presedinte.
4.      Dl. Dan Tudorache si staful de campanie al PSD pentru alegerile locale din 5 iunie a.c.

Participantii au cazut de acord sa colaboreze pe multiple planuri, atat pe durata campaniei electorale pentru alegerile locale din 5 iunie a.c. cat si ulterior, pentru realizarea unor proiecte edilitare in interesul tuturor cetatenilor, pentru dezvoltarea urbana armonioasa a Capitalei, pentru imbunatatirea conditiilor de viata si de munca ale cetatenilor domiciliati in Sectorul 1.
Colaborarea partilor se va desfasura incepand cu campania electorala pentru alegerile locale din 5 iunie a.c. si va continua pe toata durata mandatului, respectiv 2016-2020, cu posibilitatea prelungirii pe urmatorul ciclu electoral.
Partile se obliga sa conlucreze institutional, pe toate planurile, pentru realizarea in practica a urmatoarelor propuneri venite din partea cetatenilor, precum si a altor initiative ulterioare, apartinand cetatenilor Sectorului 1, astfel:
1.      Amenajarea terenurilor adiacente lacurilor Baneasa si Grivita. Constituirea de parteneriate public-private intre Primaria Sector 1, proprietarii de terenuri, Asociatia Baneasa Lac si alte entitati juridice interesate, in scopul consolidarii malurilor  si a transformarii in spatii verzi si zone de recreere a tuturor terenurilor amenajate si neamenajate situate de jur imprejurul acestor doua lacuri. Astfel ar putea fi accesate fonduri consistente, inclusiv europene, prin care cetatenii Capitalei ar putea dispune in viitor de echivalentul a inca 2 parcuri comparabile cu Parcul Herastrau.
2.      Construirea de parcari supra/subterane, in apropiere de zonele aglomerate ale Sectorului 1, astfel incat, pe viitor, nici o masina sa nu mai parcheze sau sa stationeze pe trotuare, ci numai in locuri special amenajate, asa cum se intampla in toate capitalele civilizate ale Europei.
3.      Introducerea retelelor de utilitati, indeosebi a celor de apa si canal,  pe toate strazile cartierului, asfaltarea si luarea in administrare a acestora de catre Primaria Secor 1 (Aleea Tripoli, str. Nuferilor, str. Bujorului, str. Liliacului, str. Santiago).
4.      Reconstructia/reabilitarea Sos. Straulesti, a Intrarii Straulesti si a Str. Baiculesti, prin repararea carosabilului, eliminarea baltilor si a gropilor, construirea de trotuare si largirea celor existente astfel incat sa se poata adauga si piste pentru biciclisti. Eliminarea de pe mijlocul trotuarelor a stalpilor de tot felul, a indicatorelor rutiere si a altor obstacole pentru pietoni.
5.      Redarea Aleei Matelotilor circulatiei publice, aceasta din urma fiind blocata, ilegal, pe o portiune care, de drept, apartine domeniului statului.
6.      Prelungirea traseului autobuzului 331 pana la capatul de linie de la PETROM CITY. Constructia de alveole pentru statiile RATB si  constructia de refugii pt. calatori (in prezent oprirea in statii a autobuzelor presupune blocarea traficului pe sensul respectiv, iar pe Str. Baiculesti calatorii coboara din autobuz direct in noroi).
7.      Evacuarea si plasarea in locuinte sociale a familiilor si persoanelor fara adapost care locuiesc in colibe, in perimetrul unor foste intreprinderi de pe Intr. Straulesti. In prezent, circa 10 familii, care au si copii mici, locuiesc in baraci si bordeie, inclusiv pe timp de iarna. Neavand mijloace de subzistenta, aceste persoane ingroasa randul hotilor, cersetorilor si arunca dejectiile menajere si fiziologice pe spatiul public.
8.      Respectarea normelor civilizate de sistematizare urbana in zonele cu terenuri construibile, deoarece:  
a.       Constatam cu stupoare ca se elibereaza autorizatii de constructie pentru case, blocuri si alte constructii, fara sa se delimiteze si sa se construiasca, mai inainte de toate, strazile care vor deservi aceste constructii. Astfel iau nastere  drumuri inguste, pe unde nu au loc sa treaca doua masini pe sensuri contrare, unde nu au acces pompierii in caz de incendiu, fara retele de apa si canal, fara iluminat public, fara trotuare si alte facilitati. Daca se continua aceasta tendinta, lacurile Baneasa si Grivita vor deveni veritabile latrine (pentru ca  locuintele din perimetrele nesistematizate isi deverseaza dejectiile direct in lacuri) iar cartierele noi vor semana cu ghetourile.
b.      Reglementarea regimului de inaltime a noilor constructii in zonele cu case, in sensul interzicerii construirii de blocuri in aceste zone, mai ales in situatiile in care caile de acces si posibilitatile de parcare sunt subdimensionate.
c.       Respectarea latimii fasiei de protectie V4 a Lacului Baneasa, de 50 m pentru evitarea crearii de aglomeratii imposibil de gestionat si pastrarea spatiilor verzi prevazute de lege.
9.      Rezolvarea legala a problemei cainilor fara stapan de pe spatiul public. Amendarea drastica a cetatenilor care intretin aceste animale sau le parasesc pe domeniul public.
10.  Acordarea de catre Consiliul Local al Sectorului 1, conform art. 16 din Legea nr. 540/2002 privind casele de ajutor reciproc ale pensionarilor, a unui spatiu necesar primirii cetatenilor si functionarii sediului social al CAR "Coeziunea Sociala", in acord cu normele de lucru stabilite de catre Banca Nationala a Romaniei. Pana in prezent un numar de peste 400 de pensionari si membri de familie ai acestora,  domiciliati in Sectorul 1,  apeleaza la serviciile oferite de aceasta organizatie.
11.  Sprijinirea initiativei cetatenilor de a se achizitiona de catre PMB terenuri private aflate in intravilan, in special in zone aglomerate, pentru construirea de parcari si amenajarea de spatii verzi (este de notorietate ca Bucurestiul are nevoie de cresterea suprafetelor verzi,comparativ cu alte capitale ale Europei).
12.  Sprijinirea initiativei cetatenilor de a determina PMB sa achizitioneze teren pentru constructia unei noi piete agroalimentare, cu facilitati moderne de prezentare si pastrare a produselor, cu spatii suficiente de parcare si stationare a autovehiculele producatorilor agricoli care isi vand produsele, dar si pentru cele ale cumparatorilor, pe terenul astazi abandonat si neingrijit, situat adiacent str. Jiului (pe partea numerelor postale fara sot). In prezent, din cauza lipsei locurilor de stationare si parcare, majoritatea pietelor agroalimentare din Bucuresti desfasoara activitati comerciale pe trotuare si chiar pe carosabilul strazilor.
13.  Urgentarea eliberarii autorizatiilor de construire pentru cei 25 de proprietari ai  locuintelor insirute tip P+1 si P+2, din Cartierul Baneasa Lac, care doresc sa transforme actualele acoperisuri tip terasa in acoperisuri tip sarpanta.
14.  Sprijinirea initiativei cetatenilor de a determina PMB sa solicite Guvernului trecerea in domeniul public al Municipiului Bucuresti si administrarea Primariei Sector 1, a doua terenuri detinute de catre Ministerul Apararii Nationale si Banca Nationala a Romaniei, intre ultimul sir de locuinte din Cartierul Baneasa Lac si malul Lacului Baneasa si amenajarea unui loc de joaca si a unor terenuri de sport in aer liber, pentru copii.
15.  Construirea unei piste de alergare si a unei piste pentru biciclisti de jur imprejurul Lacului Baneasa (in cadrul proiectului general de amenare a zonei verzi adiacente lacului).
16.  Instalarea de camere de luat vederi pe tot cuprinsul cartierului si, in general, in tot Sectorul. Este necesara aceasta masura pentru cresterea sigurantei cetatenilor si pentru depistarea celor care arunca deseuri pe spatiile publice sau distrug si fura bunuri publice sau private.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu