joi, 14 martie 2019

Convocarea Comitetului Director al Asociatiei Baneasa Lac

Se convoaca  sedinta Comitetului Director in ziua de miercuri, 20.03.2019, ora 14.00, la punctul de lucru din str. Pajurei, nr. 13, Sector 1, cu urmatoarea ordine de zi:
  1. Prezentarea sitatiei financiare a Asociatiei, a colectarii Declaratiei 230 si a masurilor de urmare, avand in vedere devansarea termenului de depunere a documentului;
  2. Gasirea cailor de impiedicare a eludarii legilor si a bunelor practici edilitare in promovarea PUZ Foradex si PUZ-urilor din str. Nuferilor si str. Liliacului.
Conform traditiei, la aceasta sedinta sunt invitati sa participe toti membrii asociatiei si toti cetatenii interesati in colaborarea cu Asociatia Baneasa Lac.

PRESEDINTE,
APOSTOL CATALIN CONSTANTIN

2 comentarii:

  1. Buna ziua.
    Din pacate, se pare ca realitatea propusa de cei care elaboreaza PUZ-ul Sectorului 1 depaseste si cele mai sumbre previziuni, ducand nesimtirea si iresponsabilitalea dincolo de orice limita. Pana la acest PUZ pentru a se putea construi blocuri in zona noastra, era necesar sa se dea spagi si sa se savarseasca ilegalitati de tot felul. Daca PUZ ul ramane in forma actuala abuzul va dobandi statut de legalitate, deoarece o parte din cartierul nostru care era incadrat in Zona L a locuintelor individuale va fi incadrat in Zona M, de functiuni mixte, iar Subzona M2 a acestei zone permite construirea de blocuri de pana la 14 etaje.
    Repet ce-am spus intr-un mail anterior, eu cred ca ei fac asta pentru ca pot, pentru ca nimanui nu ii pasa suficient pentru a se mobiliza indeajuns incat sa isi aduca contributia proprie la stoparea acestor marsavii. V-am spus, au fost doar 38 de intervenienti in faza de consultarea a populatiei, in tot Sectorul 1.
    Dar de data aceasta cred ca intentiile lor sunt cu totul inacceptabile. Insa pentru a avea o sansa sa fie opriti va fi nevoie de eforuri mari, timp, bani si avocati, pe msura marimii intereselor lor murdare.

    Cu respect,
    Angelusiu Petreu
    Vicepresedinte,
    Asociatia Baneasa-Lac

    RăspundețiȘtergere
  2. Stimati vecini,
    Urmare la cererea noastra cu nr. 2/06.02.2019 prin care am solicitat Primariei Mun. Bucuresti (PMB) sa ne comunice suma totala incasata prin aplicarea prevederilor HCGMB nr 66/2006 privind aprobarea normelor de asigurare a numarului minim de locuri de parcare, am primit astazi raspunsul pe care, personal, nu stiu cum sa-l calific: gluma, bataie de joc, minciuna, iresponsabilitate fata de functia publica detinuta, handicap intelectual, furt din banii publici sau toate la un loc.
    Ni se spune, oficial (vedeti atasamentul - https://drive.google.com/open?id=1lmh3GK-Y0ZsgiOhXn6Wf9mW9ojW1gl3g), ca PMB nu a incasat nici un leu timp de 13 ani, adica din 2006 si pana in prezent, deoarece, citez: "nu au fost situatii cu incidenta aplicarii prevederilor art. 12 din Anexa la HCGMB nr. 66/2006, privind obligarea la plata a 10.000 euro pentru fiecare loc de parcare nerealizat"!...
    Va rog sa cititi HCGMB cu pricina (atasata - https://drive.google.com/open?id=1Gq1RBwUJMKY-QLBzqB8_sZauKQd5VCoR) si veti vedea ca pt fiecare apartament de bloc nou construit trebuie asigurat 1 loc parcare de apartament + 20% din totalul locurilor de parcare, pentru vizitatori, iar in cadrul constructiilor cu functiuni comerciale, 1 loc parcare/pt fiecare 20 mp construiti+10%.
    Cred ca daca ar fi sa se controleze situatia noilor constructii si aplicarea HCGMB 66/2006, numai in zona Bd Poligrafiei, bugetul PMB ar fi alimentat cu sute de mii de euro!
    Din acesti bani s-ar putea construi parcari publice multietajate, care ar prelua masinile parcate pretutindeni pe trotuare si pe strazi, si care efectiv sufoca Bucurestiul.
    La sedinta CD de maine trebuie sa gasim o modalitate de a determina autoritatile locale de a trece la aplicarea efectiva a unei hotarari vitale pentru Bucuresti si modalitati pentru a determina sanctionarea celor vinovati de neaplicarea acesteia timp de 13 ani.
    Cu stima,
    Dumitru Rinciog

    RăspundețiȘtergere