vineri, 25 ianuarie 2019

Apel catre cetatenii domiciliati in zonele adiacente Lacului Baneasa


ASOCIATIA BANEASA LAC

UNIREA FACE PUTEREA! Impreuna, pentru binele cetatenilor!


Adresa   Bucuresti, Str Bujorului, nr. 37 D, Sector 1, Telefon   0732716706,0722258577,0736600961

Nr. 1/25.01.2019

Stimați locuitori și membri ai Asociației Baneasa Lac,

Ne confruntăm cu cele mai grave probleme de la înființarea noastră și până în prezent, acestea fiind prezentate pe blogul Asociației http://baneasa-lac.blogspot.com/ .
Vă vom ține la curent cu toate aceste probleme, rugându-vă totodată sa va implicati in rezolvarea lor.
            Suntem o comunitate rezidențială, ne dorim să conviețuim frumos și civilizat, să ne putem întoarce cu plăcere la proprietățile noastre și să ne putem relaxa după muncă.
Am largit comitetul asociatiei cu incă 12 persoane fata de cel initial format din 7 persoane. Dorim o implicare largă si activă din partea tuturor, in scopul rezolvaruii urmatoarelor obiective pe acest an:
1.      Transformarea Asociatiei Cartier Baneasa Lac in Asociatie de utilitate publica. O consecinta imediata ar fi posibilitatea legala de punere la dispozitia noastra de catre BNR a terenului viran de pe malul lacului, al carui proprietar este, in vederea edificarii unui parc cu locuri de joaca, agrement si sport. Conditia de baza ar fi angajarea cu contract de munca, de catre Asociatie, a minim unei persoane.
2.      Gasirea unei solutii corecte, legale si in interesul cetatenilor Asociatiei noastre fata de actiunea MApN abuziva prin transformarea contractelor de dare in folosinta cu titlu oneros a terenurilor pe care sunt edificate proprieatile noastre si care creeaza intr-un mod nejustificat o stare de incertitudine cu privire la dreptul nostru in calitate de proprietari de locuinte aspra terenului pe care acestea sunt edificate.
3.      Modificarea liniei de autobuz 331 astfel incat sa deserveasca si cartierul Baneasa Lac
4.      Blocarea, eventual in instanta, a edificarii unor blocuri cu regim de inaltime de pînă la P+9 (4 astfel de blocuri) pe locul fostului strand Foradex, care ar impacta extrem de negativ toti cetatenii cartierului.
5.      Blocarea in instanta a edificarii unui bloc S+P+3E+M pe strada Nuferilor cu incalcarea mai multor norme legale.
6.      Reamenajarea punctelor de colectare a deseurilor ale blocurilor din cartier. 
7.      Reluarea intregii problematici aferente Procesului Verbal incheiat intre Asociatia Baneasa Lac si dl. Dan Tudorache (actualul primar al Sectorului 1) și staful de campanie al PSD pentru alegerile locale din 5 iunie 2016, carora le-am promis votul nostru in schimbul sprijinului in rezolvarea acelor probleme. Dl. Tudorache a devenit edilul Sectorului 1 inclusiv cu votul masiv al nostru dar sprijinul nu ne-a fost acordat aproape deloc.

            Din pacate nu avem resurse financiare pentru a ne realiza aceste scopuri.
Pana in prezent nici nu a fost nevoie de acest lucru. Avem in cont doar o suma de 5000 de lei.
Am eliminat posibilitatea incasarii de cotizatii intrucat am avut experiente anterioare nefericite prin care doar unii membri ai asociatiei au inteles sa contribuie financiar altii ramanand doar beneficiari.
Din acest motiv va adresam rugamintea de a redirectiona catre Asociatia Baneasa Lac cota legala de 2% din impozitul anual pe veniturile din salariile si pensiile dumneavoastra.
NU AVEM ALTA SURSA DE A NE FINANTA iar fara un minim de resursa financiara nu putem face pasi mai departe. Toate cheltuielile vor avea aprobarea Comitetului Asociatiei.
Va rugam sa completati, in formularul 230 (in 2 ex) doar datele de identificare ale contribuabilului, bifati venituri din salarii sau venituri din pensii sau amandoua unde este cazul si semnati. Completati si imputernicirea.
Puteti depune apoi aceste documente in cutiile postale de pe str. Bogota, nr. 6, Aleea Havana, nr. 14 si str. Bujorului, nr. 37 D de unde vor fi preluate si predate Asociatiei.
Va transmitem, anticipat, multumirile Comitetului Asociatiei si va dorim sa aveti un an bun, cu sanatate, impliniri pe toate planurile, si tot ceea ce va doriti!
Comitetul Asociatiei Baneasa Lac

Nota: Cele doua formulare pot fi descarcate si de aici:

  1. Imputernicire depunere Formular 230
  2. Formular 230

Un comentariu:

  1. Buna ziua,
    Dl. presedinte al Asociatiei Baneasa Lac face precizarea ca, in cursul saptamanii viitoare, toti proprietarii din zona (inclusiv cei de la blocuri), vor primi la cutiile postale formularul ANAF 230 si imputernicirea pentru depunerea centralizata a acestui formular de catre un reprezentant desemnat al Asociatiei Baneasa Lac.

    RăspundețiȘtergere