marți, 29 noiembrie 2022

Informare privind calendarul actiunilor in vederea amenajarii malurilor Lacului Baneasa. Cetatenii sunt rugati sa participe la realizarea unui chestionar in acest sens.

 Stimați parteneri,

Revenim acum cu o serie de precizări referitoare la continuarea proiectului LLLB (de amenajare a zonei Lacului Baneasa -n.n.), inițiat în vara acestui an.

După cum vă amintiți probabil, menționam faptul că a fost solicitată a extindere a proiectului WAVE, cu cel puțin 6 luni. Suntem în așteptarea confirmării acestei solicitări, de către Agenția ERASMUS din România și ne așteptăm ca zilele acestea să primim această confirmare, foarte probabil pentru o extindere de chiar 7 luni, până la 31 iulie 2023.

În aceste condiții, pentru a avansa cu LLLB,  ca parte a proiectului WAVE, propunem următorul calendar (revizuit) și activități asociate:

- 15 decembrie 2022 – întâlnire (fizică sau online sau în format hibrid) pentru identificare de probleme și priorități și a cel puțin 2 zone de intervenție pentru care studenții de la UAUIM să propună idei de proiecte

- 26 ianuarie 2023 – întâlnire (fizică sau online sau în format hibrid) pentru prezentarea primelor schițe de proiect ale studenților și pentru conturarea unei viziuni și a unor obiective, de către actorii interesați, pentru dezvoltarea și amenajarea zonei Lacului Băneasa

- 23 februarie 2023 – prezentare propunerilor de intervenție, de către echipele de studenți ale UAUIM; întâlnirea va fi fizică (eventual în format hibrid), la UAUIM sau la sediul PS1

Întâlnirile sunt preconizate a se derula în zile de joi, între orele 17.00 și 19.00.

A fost de asemenea finalizat chestionarul despre care am discutat în septembrie. Link-ul de acces este acesta: http://bit.ly/3hY77e4

Vă rugăm să îl distribuiți în rândul membrilor organizațiilor dumneavoastră, cu rugămintea de a-l completa până pe data de 10 decembrie.

Am dori să prezentăm primele rezultate ale sondajului, la întâlnirea din 15 decembrie.

Preconizăm ca studenții care vor participa la întâlniri și vor elabora propunerile, să mai facă vizite și cercetare pe teren și să mai contacteze pe unii dintre partenerii interesați pentru diverse informații / detalii. După finalizarea activităților, va fi dezvoltată pagina de storymaps – LLLB, care va conține fotografii, scurte descrieri, concluzii ale întâlnirilor, propuneri de intervenție, rezultatele chestionarului și al unor eventuale interviuri.

Pagina dedicată LLLB va putea fi ulterior accesată și din paginile oficiale ale proiectului WAVE (https://www.wave-project.org/Wave (hfwu.de)), iar „povestea” LLLB va fi inclusă într-o broșură finală elaborată în cadrul proiectului WAVE și care va fi diseminată în cadrul unui eveniment final care va fi organizat în iunie-iulie 2023.

Sperăm ca prin aceste activități să putem genera un impuls care să permită o dezvoltare a LLLB și după încheierea proiectului WAVE-ERASMUS+.

În speranța că ne vom revedea / auzi în curând, vă doresc o săptămână bună și LA MULȚI ANI de 1 Decembrie!

 

Cu cele mai bune gânduri,

Gabriel Pascariu

Conferentiar universitar, 

Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu"

Un comentariu:

  1. Asociatia Baneasa-Lac este prima interesata in salubrizarea si in amenajarea malurilor Lacului Baneasa.
    De aceea vom participa si vom sprijini toate actiunile, institutiile si persoanele care se dedica acestui scop.
    La Multi Ani, tuturor, cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei!
    Cu stima si multumiri,
    Dumitru Rînciog
    ASOCIATIA BANEASA-LAC
    https://baneasa-lac.blogspot.com/
    Tel. 0736600961

    RăspundețiȘtergere