sâmbătă, 22 aprilie 2017

Proiect de hotărâre privind aprobarea NORMELOR TEHNICE DE AUTORIZARE IN SECTORUL 1 al MUNICIPIULUI BUCURESTI si a utilizarii Planului Urbanistic de Detaliu, in completarea Planului Urbanistic General al Municipiului Bucuresti, aprobat cu HCGMB nr.269/2000 , prelungit prin HCGMB 224/ 15.12.2015, conform cu OUG 100/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, precum şi a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii


Dragi vecini,

A fost pus in dezbatere publica de catre Consilierul USR Oliver Paiusi proiectul de HCL NORME TEHNICE DE AUTORIZARE IN SECTORUL 1 AL MUNICIPIULUI BUCURESTI. Acest proiect a fost elaborat de catre dl Paiusi impreuna cu bunul nostru prieten si sustinator Dan Milea de la ASCDBN.
Nu este vorba de o modificare a legii, respectiv a PUG-ului, ci de o completare acolo unde nu spunea nimic. Adica exact acolo unde incepeau abuzurile si coruptia.
De exemplu, PUG zice ca in zona L2 avem inaltime maxima, dar nu zice cat. Consilierii, adica reprezentantii locuitorilor din Sectorul 1, vor hotari ca inaltimea maxima in Sectorul 1 este de 10 m.
Sau ca L2 este pentru locuinte colective mici, dar nu specifica ce este o locuinta colectiva mica. Consilierii vor adopta acest HCL care stabileste ce este o locuinta colectiva mica in Sectorul 1.
Vor fi reglementate si spatiile dintre blocuiri (L3, L4, M3). Si tot asa.
Acest regulament, chiar daca e perfectibil, vine sa limiteze abuzurile in materie de urbanism si ar insemna un mare pas inainte.
Pentru aceasta este nevoie de un sprijin masiv din partea cetatenilor din Sectorul 1.
Trebuie sa trimiteti un email la registratura@primarias1.ro prin care sa va exprimati sprijinul pentru HCL-ul  respectiv.
La Subiect sa scrieti: Sustinere HCL NORMELOR TEHNICE DE AUTORIZARE IN SECTORUL 1 AL MUNICIPIULUI BUCURESTI.

Un draft ar fi: 

Subsemnatul.........................., CNP......................., domiciliat in Bucuresti, ................... (trebuie sa va dati datele complete).

Imi exprim sustinerea pentru Proiectul de hotărâre privind aprobarea NORMELOR TEHNICE DE AUTORIZARE IN SECTORUL 1 al MUNICIPIULUI BUCURESTI.

Sustin acest proiect deoarece… Daca scrieti si niste considerente personale, cu atat mai bine. O sugestie:
Deoarece proiectul nu inlocuieste legea ci doar o completeaza, facand precizari exact acolo unde este necesar. Cred ca este un document care are in primul rand in vedere interesul cetateanului de rand. Exemplele ar fi nenumarate, printre care interzicerea expresa a inlocuirii garajelor din autorizatiile de constructie cu apartamente, nerespectarea locurilor de parcare asumate prin autorizatie sau PUD, a inaltimii cladirilor, a transformarii mansardelor in apartamente fara autorizatie, a distantei fata de vecini, etc.

Cu stima, 
.............

Va rog sa faceti efortul de a trimite emailul. Acest document poate insemna un punct de cotitura in chestiunile de urbanism si merita sa punem toti umarul pentru a-l vedea pus in practica!
Puteti sustine suplimentar acest demers dand un share postului de pe pagina de Facebook a USR Sector 1. 
Cu stima,
Remus Serban

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu