miercuri, 28 iunie 2017

Amenajarea platformelor de gunoi de la intrarea in cartier


Supunem atentiei generale problema remodelarii  platformelor de gunoi ale blocurilor, indeosebi a celor de la intrarea in cartier. Este jenant ca zilnic sa trecem pe langa gunoaiele imprastiate de boschetari, pe langa tomberoane cu capace desfacute sau arhipline, pe langa materiale rezultate din demolari si constructii aruncate pe langa tomberoane, pe langa materiale reciclabile amestecate cu gunoiul umed menajer (cand exista pubele special destinate!...) si sa nu luam masuri de securizare, igienizare si chiar de infrumusetare a acestor platforme.
Am vorbit cu dl. Apostol, presedintele asociatiei, si am cazut de acord ca, din partea Asociatiei Baneasa Lac, sa contribuim cu o suma de 5.000 lei pentru reconfigurarea celor doua platfome de la intrarea in cartier. Sunt convins ca la aceasta lucrare ar mai contribui, cu cat este necesar, aproape intreaga suflare a Cartierului. Dar, mai inainte de toate, trebuie sa fie de acord si sa se implice si Asociatiile Proprietarilor din Blocurile B1 si B2. Asteptam un semnal de la vecinii nostri care fac parte din aceste asociatii si propuneri arhitecturale de amenajare.
Am mutat discutiile de pe e-mail pe blog, pentru ca toti cei interesati de subiect sa poata vedea comentariile si opiniile cetatenilor din cartier.
Cu stima,
Dumitru Rinciog

Un comentariu:

  1. Ma gandeam ca inainte de a trece la masuri care implica bani si asociatii diferite (case vs blocuri), cred ca ar trebui sa apelam si la 'bunele maniere', la educatia cetatenilor cartierului.
    Da, exista gunoi imprastiat de boschetari dar celelalte exemple date de dvs tin si de modul in care fiecare cetatean utilizeaza sau intretine ghenele de gunoi. Cei care stocheaza deseuri din demolari langa tomberoane ce se gandesc, ca are datoria altcineva sa-l ridice bucata cu bucata?
    Personalul de la salubritate are norme si reguli privind ghenele si containerele, nu trebuie sa se plieze pe inventivitatea cetateanului.

    'Cultura' colectarii selective nu este inca o practica.

    Sa incercati intai un apel la utilizarea corecta a zonelor de gunoi si apoi putem trece si la masuri de reamenajare, pentru ca si atunci poate ne vom intalni cu aceeasi inventivitate si nepasare fata de ceilalti.

    Luati in considerare, va rog, si un alt aspect legat de zona de la intrarea in cartier pe Santiago-la fostul Foradex: sunt multe masini ale cetatenilor din cartierul Barcelona, pe care le parcheaza la noi pe alee, blocand o banda de circulatie; loc si asa ingust, cateodata masina de gunoi nici nu are loc de-ajuns sau personalul nu poate manevra containerele.

    Va multumesc.
    David Adriana

    RăspundețiȘtergere