joi, 18 februarie 2016

Caiet de Sarcini - Mansardare locuinte insiruite





ASOCIATIA BANEASA LAC

UNIREA FACE PUTEREA! Impreuna, pentru prosperitatea tuturor cetatenilor!


Adresa   Bucuresti, Str Bujorului, nr. 37 D, Sector 1, Tel  0736600961, Fax 0314379582

            Nr. 2/18.02.2016

Catre :

   FIRMELE DE CONSTRUCTII SI P.F.A. ABILITATE IN DOMENIU



Referitor la :  Caiet de Sarcini - Executia lucrarilor de mansardare si acoperisuri la locuinte insiruite – pachet de servicii de constructii cu montaj la cheie, conform celor mai  moderne standarde / practici in constructii.
 I.            CATEGORIA LUCRARILOR

Executia de lucurari de constructii montaj de mansarde  (la locuintele de tip P+1) si respectiv de poduri circulabile (la locuintele tip P+2) pentru un numar de 25 de locuinte incorporate in  4 siruri de locuinte (condominii) tip P+1 si P+2.



II.            LOCUL DE EXECUTIE

Locuintele sunt  situate in Bucuresti, Sectorul 1, Cartierul Baneasa Lac, pe urmatoarele strazi:

a.       Aleea Lagos, sir locuinte tip P+1, nr. 8 - 16, Total 5 locuinte;

b.      Aleea Havana, sir locuinte tip P+1, nr. 3 - 13, Total 6 locuinte;

c.       Aleea Havana, sir locuinte tip P+1, cu P+2 la capete, nr. 4 -16, Total 7 locuinte

d.      Str. Guatemala, sir locuinte tip P+2, nr. 3-15, Total 7 locuinte.



 III.            DURATA/PERIOADA SOLICITATA DE EXECUTIE

15 Aprilie – 30 iunie 2016



 IV.            CERINTE TEHNICE GENERALE

1.        Acoperisurile vor fi realizate din tabla ondulata de buna calitate, de cel putin 0,5 mm grosime, montata pe schelet din lemn ignifugat, avand izolatie termica pe interior din vata minerala placata cu placi de gips-carton. Acoperisul va avea toate elementele pentru afluirea si deversarea intemperiilor (opritori de zapada, streasini, burlane etc, toate in set de la acelasi producator de tabla ondulata)

2.        Se vor executa delimitari ale tronsoanelor de mansarda pe fiecare proprietate in parte atat la interior (prin pereti izolati fonic si termic ce delimiteaza fizic fiecare mansarda fata de proprietatile invecinate) cat si la exterior, inclusiv la ulucile si burlanele  pt scurgerea apei pluviale;

3.        Fiecare mansarda in parte va avea spre strada o lucarna, iar spre curte una / doua ferestre conform proiectului de arhitectura.

4.        Pentru accesul din interior in fiecare tronson de mansarda, corespunzator fiecarei proprietati, se va executa un decupaj in placa de beton a acoperisului actual si o scara de acces in mansarda (la locuintele de tip P+1) respectiv in podul mansardat (la locuintele de tip P+2), in prelungirea scarii interioare actuale sau de pe terasa, conform proiectului de arhitectura;

5.        Finisajul interior al mansardelor/podurilor (constand in turnarea sapei, montarea peretilor si a tavanelor, compartimentari si instalatii, etc), al scarilor de acces si inchiderile de terase pot varia de la un proprietate la alta. Pentru realizarea acestora se vor incheia anexe de constructii separate la contractul general de construire, cu fiecare proprietar in parte.

6.        Finisajul peretilor exteriori se va executa astfel incat sa fie mentinute actualele culori ale fatadelor locuintelor.

7.        Materialele folosite in scopul constructiei acoperisurilor, izolatiile termice, modelul si culoarea tablei ondulate etc, se vor stabili in sedinta comuna de catre reprezentantii constructorului si proprietari si vor fi specificate in contractul general de construire. Materialele si detaliile pentru lucrarile interioare fiecarei mansarde / pod circulabil, se vor stabili cu fiecare proprietar in parte prin anexa individuala la contractul general.

8.        Lucrarile generale ale ofertantului vor prevedea: organizarea proprie de santier (stocare materiale, scule si echipamente, colectare deseuri de constructii si curatenie finala), decopertarea solutiei actuale de acoperis in sarpanta, aprovizionarea cu materiale, montaj si finisaje exterioare. Oferta individuala pentru amenajarile interioare va fi prezentata in particular fiecarui proprietar. Orice lucrari suplimentare fata de contractul ce va fi semnat, vor fi eventual discutate si negociate pe loc cu proprietarii care le solicita prin intermediul Dirigintelui de Santier care va reprezenta Asociatia Baneasa Lac in raport cu constructorul / aneprenorul..

9.        Garantia lucrarilor este de 24 de luni de la darea in folosinta. Conform legii. constructorul asigura lucrarea pentru vicii ascunse pe o perioada de 10 ani de la darea in folosinta.



V.            CERINTE ADMINISTRATIVE

1.        Se vor incheia contracte de executie lucrari pe fiecare tronson/proprietate in parte.

2.        Propunerile de contract-cadru  (contract general) de executie vor fi trimise catre Asociatia Baneasa Lac, odata cu ofertele, pana la 31.03.2016. Asociatia Baneasa Lac se va intruni ulterior pentru analiza ofetelor si desemnarea firmei castigatoare. Procesul de selectie se va baza pe cel mai bun raport calitate / pret. In acest scop ofertantii vor specifica detaliat cantitatile de materiale (furnizorul sau producatorul), precum si manopera si pot anexa liste de referinte cu contacte.

3.        Asociatia Baneasa Lac va angaja un Diriginte de Santier care va raspunde de calitatea lucrarilor executate si de respectarea/imbunatatirea proiectului tehnic initial. Eventualele reclamatii si sugestii din partea proprietarilor, referitoare la lucrari, se vor centraliza si adresa numai prin intermediul dirigintelui de santier.

4.        Eventualele pagube produse din vina constructorului/antreprenorului prin inundarea proprietatilor de apele provenite din ploi, ca urmare a greselilor de executie sau greselilor in planificarea etapelor lucrarilor, vor fi suportate integral de catre constructor/antreprenor.

5.        Pe timpul evacuarii pietrisului si a actualei izolatii de pe acoperisuri, precum si pe timpul executiei propriu-zise a mansardelor si podurilor, se vor lua masuri de protejare a pomilor si plantelor din gradinile si spatiile verzi ale proprietarilor.

6.        Fiecare proprietar asigura individual alimentarea cu energie electrica si apa pentru lucrarile ce-i revin conform contractului. Pentru consumul propriu al organizarii de santier ce-i apartine constructorul / antreprenorul acesta se va bransa legal si temporar la orice dulap de distributie ENEL aflat pe strazile unde are lucrari.

7.        Alte lucrari de amenajari si finisaje interioare nu constituie obiectul prezentei cereri de lucrari. Acestea se pot executa concomitent cu acoperisurile sau ulterior, prin anexe la contractul de construire  incheiate cu fiecare proprietar in parte, si nu vor fi monitorizate de catre Asociatia Baneasa Lac. Monitorizarea acestor lucrari va cadea in sarcina proprietarilor care le-au contractat.



 VI.            STABILIREA PRETULUI SI PLATA LUCRARILOR

1.      Constructorul/antreprenorul va negocia cu Asociatia Baneasa Lac pretul lucrarilor la nivelul unei locuinte  tip,  etapele de constructie, precum si modul de executie a platilor de catre proprietari, la sfarsitul fiecarei etape a lucrarilor;

2.      Dupa fiecare etapa de constructie se va executa receptia tehnica partiala de catre Comisia tehnica a Asociatiei Baneasa Lac, dirigintele de santier si proprietarii de locuinte de pe sirul respectiv, apoi se vor executa platile, in termen de 5 zile de la data receptiei partiale.

3.      Prin contractul-cadru general de construire se vor stabili penalitati atat pentru beneficiari, in caz de intarziere la plata, cat si pentru constructor/antreprenor, in cazul intarzierii in finalizarea lucrarilor.



Firmele de constructii/antreprenorii/persoanele interesate pot trimite oferte, pana la data de 31.03.2016,  catre Asociatia Baneasa Lac.

Analizarea ofertelor se va face in perioada 01-09.04.2016, iar desemnarea constructorului se va face in Adunarea generala a proprietarilor, in ziua de sambata, 09.04.2016.

Pentru programarea unor intalniri cu reprezentantii Asociatiei Baneasa Lac si vizite comune pe teren, va rugam sa trimiteti solicitarile dvs. la tel. 0736600961 sau 0744341123.

Ofertantii pot consulta la sediul Asociatiei Baneasa Lac proiectele de arhitectura existente care vor face parte din documentatia de executie a constructiei.


Cu stima si multumiri,

 PRESEDINTE  ASOCIATIE,                               

APOSTOL  CATALIN-CONSTANTIN                  


2 comentarii:

  1. Atentie! Cititi articolul de mai jos!

    Greseli frecvente in montarea acoperisurilor
    Scris de Silviu Toba

    Greselile sunt multiple si pot aparea inca de la etapa de realizare a structurii de rezistenta a acoperisului – sarpanta, care trebuie calculata si realizata in functie de tipul de invelitoare ales si de greutatea acesteia. Pentru a expune structura acoperisului la o presiune cat mai mica, dar si pentru a realiza economii in realizarea sarpantei, este de preferat sa se opteze pentru o invelitoare etansa, cu o greutate redusa si rezistenta la intemperii.

    Termoizolarea acoperisului este o alta etapa unde se produc erori, de cele mai multe ori din tendinta de a alege materiale mai ieftine pe considerentul ca “nu se vad”, prin alegerea unor materiale nepotrivite pentru tipul de acoperis sau zona in care este amplasala constructia (conditii meteo), de cele mai multe ori din necunostiinta de cauza, sau prin montarea incorecta a termoizolatiei.

    Grosimea stratului termoizolant se calculeaza in functie de tipul de termoizolatie ales si de structura acoperisului. In cazul in care a fost aleasa sau realizata gresit vor aparea probleme si vara si iarna. In cazul mansardelor se vor folosi atat folia anticondens cat si bariera de vapori. Se recomanda folosirea membranelor de izolatie cu dubla termo-protectie, care asigura si un climat confortabil sub acoperis atat pe perioada verii, prin reflectare caldurii exterioare, dar si in timpul iernii cand sistemul de fixare isi spune, mai mult ca niciodata, cuvantul. Cele mai eficiente membrane sunt cele cu margini autoadezive care sigileaza foarte bine, contribuind la economisirea caldurii si a energiei. Astfel, aerul rece nu va trece de stratul de termoizolatie.

    Nu trebuie facut rabat de la materialele folosite in termoizolare! Optiunea pentru un produs calitativ se va vedea si mai apoi, o termoizolare buna putand reduce cu pana la 80% cheltuielile cu incalzirea sau climatizarea. O casa care nu este bine izolata va suferi pierderi de energie, iar locuitorii sai pierderi de bani. Cele mai multe pierderi de caldura au loc la nivelul acoperisului.

    Pe timpul verii, o izolatie precara inseamna cheltuieli suplimentare pentru aerul conditionat, iar iarna pe langa cheltuielile cu incalzirea, va aparea si problema condensului, situatie ce poate conduce la deteriorarea finisajele interioare.

    Pana acum au fost punctate numai economiile ce pot fi obtinute odata finalizata termizolatia acoperisului. Insa economii considerabile pot fi realizate si in timpul procesului de constructie, daca se aleg materialele potrivite.

    De exemplu, pentru o casa cu un acoperis de 200 mp se vor folosi aprox. 5 m cubi de cherestea pentru astereala sarpantei, alaturi de alte 3 role de folie anticondens. Aceasta varianta se va traduce in costuri de aprox. 4.720 RON (3.000 RON cherestea + 720 RON folie anticondens + 1.000 RON manopera).

    Exista pe piata folii anticondens pentru economisirea energiei, care pot substitui aplicarea de astereala, datorita rezistentei si care pot sustine greutatea unui om. Optand pentru aceasta varianta, pentru suprafata amintita mai sus, vor fi necesare numai 3 role, ajungandu-se la un cost final de aprox. 2.000 RON (o rola – dimensiune 75 mp – costa aprox. 150 euro).

    Si nu in ultimul rand, nu lasati acoperisul dvs pe mana amatorilor…

    In situatia in care ati ales materialele pentru invelitoare si pentru termoizolatie, asigurati-va ca vor fi montate corect. Va puteti bucura de calitatea produselor alese numai daca acestea vor fi montate corespunzator. Un plus de siguranta puteti avea atunci cand cei care vand materialele va asigura si montajul si va ofera garantie pentru lucrarea efectuata alaturi de garantia materialelor. Nu incercati sa economisiti la manopera mai ales daca ati optat pentru materiale de o calitate superioara, remedierile ulterioare sunt mult mai costisitoare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, este bine de stiut. Multumiri pentru articol.

    RăspundețiȘtergere