duminică, 4 mai 2014

Anunt

Buna ziua,
  1. Va informam ca in saptamana urmatoare, societatea de salubrizare a Sectorului 1 va inlocui actualele pubele metalice din cartier cu europubele dimensionate pentru actualele platforme special construite (proportia de inlocuire va fi de 2 europubele la 1 pubela metalica). Cu aceasta ocazie facem apel la toti locuitorii cartierului de a sorta si depune la pubelele speciale, pe cat posibil, toate materialele reciclabile rezultate din activitatea gospodareasca. In caz contrar riscam,  sa nu ni se mai ridice pubelele in care sunt aruncate si materiale reciclabile sau sa fim amendati;
  2. Proprietarii de locuinte insiruite sunt convocati in sedinta, marti, 06.05.2014, ora 17.30, in zona blocurilor B1 si B2, pentru o intalnire cu reprezentantii unei firme de constructii interesate de programul de constructie a acoperisurilor standard.
Rugam institutiile si persoanele care nu au sediul/nu locuiesc in Cartierul Baneasa Lac, dar care au primit acest mesaj, sa-l ignore. Pe viitor, vom folosi numai liste de e-mailuri actualizate.
Cu stima,
ASOCIATIA BANEASA LAC,
PRESEDINTE
Apostol Catalin
Telefon  0736600961

Un comentariu:

  1. Raspunsurile Asociatiei la intrebarile proprietarilor din Cartierul Baneasa Lac:
    1.Referitor la programul de constructie a acoperisurilor standard, va adresam rugamintea de a ne comunica daca ati luat in considerare faptul ca locatarii din blocuri vor fi afectati de ridicarea unor constructii peste nivelul actual. Astfel, avem in vedere mascarea evidenta a ferestrelor si implicit reducerea atit a accesului luminii natural in locuinte cit si afectarea evidenta a panoramei de la etajele superioare.


    Da, ne-am gandit si la acest aspect. Din pacate, nu avem solutie mai buna. Actualele izolatii au inceput sa cedeze, unele locuinte au fost inundate. Pe termen lung este mai ieftin si mai sigur un acoperis clasic. Accesul la lumina naturala nu va fi afectat, la nimeni. Este drept, la capitolul vedere panoramica unele apartamente, speram ca nr. lor sa fie cat mai redus, vor fi afectate. Problema vederii panoramice este insa reciproca: si blocurile stau in calea vederii celor din locuintele insiruite ... Mai mult, daca un bloc sau altul hotaraste sa-si construiasca un acoperis (si, din cate stim, sunt preocupari in acest sens) am putea impiedica, noi, cei de la locuintele insiruite sa se faca acest acoperis, pe motiv ca ni se limiteaza vederea panoramica? Noi credem ca nu.


    2. Acest lucru este nu numai deranjant dar conduce la reducerea substantiala a valorii locuintelor. In aceasta situatie, veti plati despagubiri? Daca da, in ce cuantum?


    Acoperisurile proiectate nu numai ca nu va scadea din valoarea proprietatilor ci, dimpotriva, va creste cota de piata a Cartierului, pe ansamblu, in consecinta va ridica pretul inclusiv la apartamentele de la blocuri (se va masca actualele acoperiri instetice si neunitare de terase si balcoane). In general, estetica intregului cartier se va imbunatati.

    3. Exista PUZ, proiect sau alt demers la primarie pentru modificarile arhitecturale?
    Aveti acordul locatarilor din cladirile invecinate conform legii? Anul trecut o serie de proprietari au ridicat acoperisuri fara sa ceara acordul proprietarilor din blocurile invecinate. Cred ca aceasta situatie este de nedorit.
    Ce intentionati sa faceti in sensul obtinerii unui punct de vedere de la locatarii blocurilor?
    Ca Asociatie, reprezentati cumva numai proprietarii locuintelor insiruite in aceasta problema?


    Toate lucrarile se vor executa perfect legal, deci cu avizul autoritatilor locale. Nu avem nevoie de modificarea PUZ , PUD, etc. si nici de acordul vecinilor pentru constructia de garduri sau de simple acoperisuri, cum, de altfel, nici dvs., daca doriti sa va inchideti un balcon la bloc, nu aveti nevoie de aprobarea vecinilor din locuintele insiruite, ci doar de aprobarea primariei. Ca Asociatie, reprezentam interesele tuturor locuitorilor cartierului.


    4.Referitor la europubele, demersul este de salutat. In acelasi timp, speram ca proprietarii locuintelor insiruite sa fie ajutati pentru a avea SI FOLOSI propriile lor pubele pentru gunoiul menajer astfel incit sa nu se mai incarce si sa se polueze EXCESIV zonele destinate colectarii gunoiului, prost amplasate si dimensionate. O alta solutie ar fi amplasarea pubelelor la intersectiile strazilor astfel incit mai multe locuinte insiruite ar putea folosi aceleasi pubele. Pina la urma, nu suntem obligati sa suportam mizeria “comuna”, atit din punct de vedere igienic dar si estetic.


    R: Opinia noastra este ca proprietarii de la locuintele individuale si insiruite trebuie sa aiba pubele proprii si trebuie sa li se interzica depozitarea gunoiului la pubelele de la blocuri. Fiecare proprietate trebuie sa aiba propria pubela. Daca se vor aduce noile pubele, atunci blocurile pot, in colaborare cu societatea de salubrizare, sa inchida cu usi sau grilaje metalice ghenele respective cu lacate cu cifru, de ex., astfel incat strainii sa nu mai aiba acces la pubele.


    RăspundețiȘtergere