luni, 28 octombrie 2019

Sustinem PUZ SECTOR 1 PENTRU CETATENI

Cerem Primariei Sectorului 1 din Bucuresti, in frunte cu Primarul Daniel Tudorache, sa transparentizeze procedura de elaborare a PUZ COORDONATOR SECTOR 1, sa-l puna in dezbatere publica si sa adopte prevederile cuprinse in PUZ SECTOR 1 PENTRU CETATENI. Un PUZ trebuie sa fie elaborat in interesul comunitatii, nu a grupurilor de interese care distrug urbanistic Sectorul 1 din Municipiul Bucuresti.   
Sustinem PUZ SECTOR 1 PENTRU CETATENI si nu suntem de acord cu PUZ COORDONATOR SECTOR 1.
Noi, semnatarii acestei petitii, sustinem PUZ SECTOR 1 PENTRU CETATENI si nu suntem de acord cu planul urbanistic zonal demarat de Primaria Sectorului 1 din Bucuresti si intitulat "PUZ COORDONATOR SECTOR 1" din motivele urmatoare:
-      Zonele de locuit L, care pana acum aveau regim de inaltime maxim P+2E si retrageri fata de limita de proprietate la H/2, vor avea P+3E cu posibilitatea mansardarii, adica P+4 niveluri, iar pentru cele de pe colt vor fi permise P+5 niveluri. Retragerile vor fi la H/3, putand sa fie reglementate pana la H/4 prin PUD. Obligativitatea asigurarii parcarilor in incinta nici nu mai exista.
-      La zona de blocuri mixta M sunt aceleasi prevederi de retrageri pana la H/4, dar cu mentiunea ca regimul de inaltime poate ajunge pana la P+26E. Pe marile bulevarde, zonele M nu mai sunt limitate numai la strada, ci intra in adancime pana la prima strada paralela cu bulevardul.
-      Nu exista obligativitatea spatiilor verzi pentru constructiile noi.
-      Nu a fost prezentat publicului pentru analiza si dezbatere Regulamentul Local de Urbanism si Memoriul Tehnic aferente PUZ-ului (documente obligatorii).
-      Lipsa de transparenta si lipsa informarii publicului despre modalitatea de atribuire a contractului public, cerintele caietului de sarcini, suma platita din banii publici, termen de realizare.
  Prin semnatura noastra sustinem PUZ SECTOR 1 PENTRU CETATENI.
Nu mai vrem blocuri intre case, blocuri inghesuite intre blocuri, vrem constructii cu  locuri de parcare suficiente si spatii verzi.
  PUZ SECTOR 1 PENTRU CETATENI poate fi consultata aici:
si la


Asociatia Salvati Cartierele Damaroaia si Bucurestii Noi    Contactați autorul petiției

2 comentarii:

  1. Va rugam sa fim prezenti cat mai multi la evenimentul de luni 4 nov, ora 16.30 la Hotel Pullman, aici langa noi. Este o incercare a autoritatilor de legitimare a abuzurilor cuprinse in noul PUZ al Sectorului 1. Se vrea legiferarea micsorarii spatiilor verzi si a retragerilor si marirea regimului de inaltime pentru servirea intereselor clientelei politice.
    Petru Angelusiu

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua,
    Astazi demaram campania de strangere de semnaturi de la cetateni si de informare a acestora privind necesitatea stoparii PUZ-ului Coordeonator al Sectorului 1 in forma promovata de mafia imobiliara patronata de primarii Tudorache si Firea si introducerea in dezbatere publica pentru adoptarea articolelor propuse de noi in cadrul documentului PUZ SECTOR 1 PENTRU CETATENI.
    Textele le-am atasat la email, dar le-am afisat si pe siteul ascdbn.ro
    http://ascdbn.ro/puz-sector-1-pentru-cetateni

    Avem nevoie de cat mai multe semnaturi.

    In prima faza acestea ne vor fi folositoare la procesul demarat pentru stoparea procedurii de adoptarea a PUZ-ULUI COORDONATOR SECTOR 1, primul termen fiind pe data de 19.09.2019.
    http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000870681&id_inst=3

    A doua faza va fi pentru procesul dezbaterii publice a PUZ-ului, dupa castigarea procesului. Daca nu vor sa le ia in seama, va trebui, cu aceste semnaturi in spate, sa obligam in instanta adoptarea articolelor propuse de cetateni. Este o cale pe care nu a incercat-o nimeni pana acum.
    In acelasi timp, daca vor merge pana la capat cu PUZ-ul Coordonator, in momentul in care vor cere votul Consiliului General, cu dovada sustinerii cetatenilor, o sa le cerem sa nu-l voteze. Nu uitati ca va fi campanie pentru alegeri locale.

    La inceput vom incepe strangerea de semnaturi din cartier, dupa care, progresiv, vom iesi in tot sectorul cu anunturi, conferinte de presa, campanii pe fb, etc. Speram ca acesta campanie sa fie extinsa la nivel de Bucuresti, pentru ca toate sectoarele se confrunta sau se vor confrrunta cu PUZ-uri de sector. Sectorul 2 este in aceeasi situatie ca noi, numai ca acolo nimeni nu face nimic.

    Sunt cam vreo 200 de persoane care citesc acest email. Fiecare ar trebui sa isi informeze prietenii, vecinii, familia, colegii de serviciu, amicii din agenda telefonica, etc, despre faptul ca putem printr-o singura semnatura sa oprim cel mai mare haos urbanistic care se prefigureaza.

    Va spun cu toata convingerea ca daca nu reusim sa oprim PUZUL COORDONATOR AL SECTORULUI 1, nu-si mai are rost nicio actiune! Toate ilegalitatile experimentate si fortate de catre ticalosii din Primarie sunt prinse in acest PUZ. Vom avea in cartier blocuri de 5 etaje (da, cinci etaje), la h/3 retrageri, fara locuri de parcare, iar locurile virane vor avea blocuri de 26 etaje.

    Tabelul poate sa il semneze orice cetatean roman, indiferent de domiciliu.

    Astept voluntari pentru impartirea de flyere in cartier. Cam in doua saptamani ar fi bine sa facem si o adunare cu cetatenii din cartier, cel mai probabil la Scoala 179, iar pentru asta trebuie sa informam in cartier.

    Astept reactii, propuneri, critici si orice ar putea fi constructiv.

    Dan Milea

    RăspundețiȘtergere