luni, 3 iunie 2019

Apel catre toti bucurestenii interesati

     Am constatat cu totii ca procedurile de elaborare a PUZ Sector 1 contin abuzuri revoltatoare si ca una dintre directiile acestui demers este satisfacerea unor scopuri clientelare obscure. Legalizarea construirii in cartierul nostru de blocuri cu 10-14 etaje si decimarea zonei verzi protejate a Lacului Baneasa, cu incalcarea flagranta a legilor in vigoare, depasesc orice limita  a acceptabilului.
     Foarte multi dintre dumneavoastra, pe buna dreptate revoltati, au mandatat Asociatia Baneasa-Lac sa faca tot ce este posibil pentru a incerca sa impiedice aceste abuzuri. Pentru ducerea la indeplinire a acestui scop, asociatia noastra a initiat o serie de demersuri pentru coagularea eforturilor a cat mai multor entitati care si-au facut un crez din a lupta cu infractiunile din urbanism. In urma acestor demersuri, urmate de o intalnire comuna, s-au pus bazele unei Uniuni a Asociatiilor Impotriva Abuzurilor din Urbanism (nume provizoriu), uniune din care fac parte urmatoarele entitati:
    1. Asociatia Salvati Cartierele Damaroaia si Bucurestii Noi
    2. Asociatia Cartierul Rezidential Drumul Stegarului-Odai
    3. Asociatia Baneasa-Lac 
    4. Comunitatea Cartierului Chitila
    5. Asociatia Protectia Lacului Baneasa.
     Prima actiune concreta a acestei uniuni este obtinerea unei ordonante presedentiale care sa anuleze in instanta toate etapele de avizare ale PUZ-ului parcurse pana in prezent. Deoarece Asociatia Salvati Cartierele Damaroaia si Bucurestii Noi initiase deja formalitatile acestui proces, am decis ca celelalte asociatii sa se alature in proces in calitate de intervenienti.
    Ne-ati intrebat de foarte multe ori cum va puteti aduce contributia, in cadrul Asociatiei Baneasa-Lac, la preintampinarea acestor abuzuri si multi dintre dumneavoastra ne-ati cerut in mod imperios sa-i dam in judecata. Asta facem in momentul de fata si va rugam ca, in masura posibilitatilor, sa contribuiti financiar la sustinerea acestui demers. Suma initiala propusa este 200 de lei dar oricine poate da mai putin sau mai mult. Va rugam ca in urmatoarea saptamana sa virati in contul asociatiei deschis la BRD, cod IBAN RO13BRDE441SV70878254410 sumele pe care le veti considera de cuviinta. Va vom comunica si o persoana de contact careia ii veti putea inmana banii in mod direct daca nu doriti sa faceti transfer bancar, urmand ca, periodic, sa va transmitem tabelul cu sumele si contributorii.
      Asa cum de multe ori am reusit sa ne mobilizam pentru a nu ne lasa calcati in picioare, speram ca si de aceasta data sa gasim  resursele necesare pentru a transmite autoritatilor administratiei publice ca nu suntem nepasatori atunci cand acestea incalca legile si afecteaza grav interesul general al locuitorilor Bucurestiului.

  Asociatia Baneasa-Lac
     Vicepresedinte,
    Angelusiu Petru

Un comentariu:

  1. Eu am virat azi suma de 200 lei, desi sunt aproape sigura ca nu se va obtine nimic in acest demers, asa cum nu s-a obtinut nimic intr-un demers similar, in cazul constructiilor din Floreasca, pe locul fostei 'AUTOMATICA'. Urez mult succes celor ce se ocupa de problema, Balint Marilena, str Dakar nr 24

    RăspundețiȘtergere