miercuri, 14 noiembrie 2018

Autoritatile administratiei publice locale vor sa ne sufoce. Ce-i de facut?

   Din informatiile noastre, este pe cale sa fie promovat de catre PMB un nou PUZ pe strada Nuferilor, spre lac, pe dreapta, imediat dupa cele doua imobile nou construite. Va fi un bloc P+2+3 retras. Problema cea mai grava este aceea ca se pare ca acest bloc va cuprinde in jur de 15 apartamente si garsoniere, adica peste 20 de masini in plus pe strada. Este evident ca acea portiune a strazii Nuferilor va fi complet blocata, din lac pana la intersectia cu Bujorului.
       Este incredibil cum autoritatile locale nu vor sa ia in considerare ca in aceasta zona cu strazi foarte inguste si cu un singur sens de acces, in celalalt sens fiind lacul, nu se poate construi nici macar in limita reglementarilor PUG si in niciun caz nu se pot acorda POT-uri, CUT-uri, retrageri sau regimuri de inaltime mai permisive prin promovare de PUZ-uri sau PUD-uri. Vor distruge pur si simplu acest cartier.

   Cu respect,
Angelusiu Petru
Vicepresedinte,
Asociatia Baneasa-Lac

NOTA:  La data de 16.11.2018, am primit pe adresa asociatiei noastre urmatoarele  informatii pe acest subiect (vedeti si comentariile): 

Stimati vecini,
In legatura cu situatia semnalata de catre dl. Angelusiu, si anume construirea unui bloc pe strada Nuferilor nr. 81, din informatiile noastre nu este un nou PUZ promovat de catre PMB, ci o reautorizare a AC nr. 69/3/N din 2007 de catre PS1. Si nu va fi un P+2+3 retras, ci S+P+3E+M, deci ditamai magaoaia de bloc, dezvoltat de cei din clanul Onoriu, care se pare ca in urma limitarilor pe care le au in zona Damaroaia – Bucurestii Noi datorita eforturilor ASCDBN, s-au reorientat spre zona noastra.
Data fiind situatia critica in care se afla intreg cartierul nostru, dar in special vecinii din proximitatea viitoarei cladiri, ii informam ca daca vor sa atace in instanta acest abuz, sa faca plangeri si sa ia orice alte masuri care sa impiedice construirea acestui bloc, APLB le va fi alaturi. Orice efort al oricarei persoane pentru dezvoltarea civilizata a zonei este automat si lupta noastra. In acest sens facem un apel catre toti locuitorii de a pune umarul la rezolvarea acestui caz, pentru ca afecteaza intregul cartier, nu numai pe cei din imediata vecinatate. Va multumim!
Astazi Asociatia noastra a contactat si presa in legatura cu acest caz. Daca aveti elemente noi va rugam sa ni le aduceti la cunostinta.
Cu respect,
Asociatia Protectia Lacului Baneasa
Str. Nuferilor nr. 73, cam. 1, Sector 1, Bucuresti
Tel.: +40744351025
e-mail: aplb.bucuresti@gmail.com

7 comentarii:

  1. Probabil de aceea au si fost atat de amabili si de rapizi cu raspunsul pt reparatia strazii...
    Cei ce vor cumpara apartamenre acolo vor trebui sa vada totusi o strada practicabila atunci cand vor vizita locația. Una peste alta, incredibil!

    Ei bine, acum cred ca e momentul ca ambele asociatii sa bombardeze la propriu PS1 in toate felurile, inclusiv in instanta. Vremea vorbelor frumoase si a mirarii a trecut...!

    RăspundețiȘtergere
  2. Rezolvarea problemei reparatiilor pe Nuferilor a fost considerata ca fiind foarte urgenta in momentul in care s-a constatat ca lucrari de canalizare nu au cum sa se mai faca anul acesta pe aceasta strada. Aprobarea a venit de la PS 1 prin ADP la insistentele noastre si a vecinilor nostri. Culpa pentru noul PUZ este exclusiv a PMB-ului nu a PS 1. PS 1 insa nu este cu nimic mai buna, savarsind fapte si mai grave, cu iz penal, prin promovare de PUD-uri in fisia de protectie a lacului Baneasa, sufocand pur si simplu acest cartier.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt 3 masini care trebuiesc mutate de urgenta: Mercedes B 333 AKO, Peugeot B 08 BGB si Ford Focus B 83 CCV. Sunt parcate pe strada in fata blocurilor de pe Nuferilor si impiedica executarea lucrarilor.

    Angelusiu Petru

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din cate stiu, pe ordinea de zi a sedintelor Asociatiei era si problema protejarii locurilor de parcare de domiciliu, prin montare de bariera sau alta solutie din partea Politiei locale, pentru cartierul nostru. Deja suntem 'cotropiti' cu tupeu de masinile celor din cartierul Barcelona; daca vor veni acum si cei din Nuferilor, vom fi sufocati, va fi parcare 'pe apucate' chiar si in fata casei fiecaruia; vom fi ca in centrul Bucurestiului si in continua stare conflictuala. Daca exista vreo varianta pentru bariera - de semnaturi, vot sau alta cale, ar trebui ca toti locatarii cartierului sa fie implicati si sa fie un prim pas in obtinerea drepturilor ce le avem. Multumesc.

      Ștergere
    2. Nu se poate monta bariera pe drumul public. Ori, toate strazile noastre sunt publice. Cred ca trebuie sa bombardam Primaria Generala dar si pe cea de Sector pentru construirea unei parcari publice de mare capacitate, in zona noastra.

      Ștergere
    3. Iata raspunsul primit la aceasta cerere a Asociatiei Baneasa Lac: https://drive.google.com/open?id=1rKdyzIXBwhPFRltwGWYtK2dVbcwUd00_
      Dumitru Rinciog

      Ștergere
  4. Din cate inteleg, referitor la acest nou "bloculet" ce ar urma sa fie edificat in capatul dinspre lac al str. Nuferilor prin PUZ-ul aprobat de PMB, ar fi implicat clanul de "constructori" Onoriu, care au cosntruit zeci de blocuri printre case in tot cartierul Damaroaia. Daca aceste informatii se vor adeveri, atunci chiar vom avea o problema, fiindca acesti "constructori" si-au intarit o intreaga retea de "facilitare" la nivelul autoritatilor atat de la PS1 cat si de la PMB. am dat de belea. Odata PUZ-ul ramas "in picioare", acel "bloculet" de la capatul lui Nuferilor ce se doreste construit va fi cea mai mica problema a noastra, fiindca vor urma alte proiecte de blocuri mult mai mari. Ganditi-va la imensitatea de teren de la coltul Nuferilor cu Bujorului, exact dupa blocurile de P+5 constuite initial pe Nuferilor. Daca intra si acolo cu un mare PUZ sau "Clanul Constructorilor", vor face praf totul...

    De aceea e u cred ca e important sa atacam PUZ-ul acesta nou, fiindca dupa aceea ne trezim cu megapolis pe toata peninsula si realmente nu va mai conta nici canalizare, nici asfaltare, nici... nimic.

    RăspundețiȘtergere